Alerten que les fotovoltaiques planejades a Castelló ocupen zona de l'aeroport

Diverses associacions assenyalen que les instal·lacions superen àmpliament les 200 hectàrees cadascuna

Imatge aèria d'una megaplanta fotovoltaica
Imatge aèria d'una megaplanta fotovoltaica

Les associacions Defensem els Nostres Arrels (de les Useres, a l'Alcalatén), Per un Cabanes Viu (de Cabanes, a la Plana Alta) i La Terra, Casa Nostra (de Vilafamés, també a la Plana Alta) han informat aquest dimarts a l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) que els macroprojectes fotovoltaics que s'estan plantejant construir en aquests municipis se situen dins de la servitud de l'espai aeri de l'aeroport de Castelló.

Segons expliquen les associacions, tal com emana de la normativa en vigor, per a executar qualsevol construcció, instal·lació o plantació situada en zona afectada per servituds aeronàutiques es requereix el previ acord favorable de l'Agència. En conseqüència, s'ha posat en coneixement de les característiques d'aquestes instal·lacions fotovoltaiques, les quals superen àmpliament les 200 hectàrees cadascuna, la producció de les quals no es destinarà al consum dels municipis.

Les associacions han cregut necessari informar sobre aquesta qüestió per a evitar qualsevol interferència d'aquestes instal·lacions en l'espai aeri i qualsevol risc que es pogueren derivar, tant per a les poblacions que s'emplacen en aquest espai aeri com per als passatgers i tripulants dels avions.

Aquestes macroinstal·lacions fotovoltaiques –asseguren– "posen en risc l'economia, forma i qualitat de vida d'aquests municipis tal com els coneixem", amb un greu perjuí a les activitats agràries i turístiques, més soroll, l'augment de les temperatures, el risc d'inundacions i la impossibilitat de recàrrega d'aqüífers per la compactació del terreny. A més, les associacions temen que la ubicació d'aquestes plantes dins de la servitud de l'espai aeri de l'aeroport de Castelló puga suposar "un altre perill més".

També et pot interessar

stats