Alcoa i els sindicats arriben a un acord que desbloqueja la venda de les plantes a un inversor suís

S'evita així l'entrada en vigor dilluns de l'ERO que afectaria les 600 famílies que depenen de les factories d'Avilés i la Corunya.

Reunió dels sindicats d'Alcoa amb l'inversor suís Parter Capital
Reunió dels sindicats d'Alcoa amb l'inversor suís Parter Capital / Lucía Piergiovanni (Efe)

Alcoa i els sindicats han aconseguit aquesta matinada un acord que desbloqueja la venda de les seues factories d'Avilés i la Corunya a l'inversor suís Parter Capital, al qual li donen de termini fins al 31 de juliol per a presentar els avals exigits pel venedor.

El secretari d'Estat d'Indústria, Raúl Blanco, ha dit que l'acord evita l'entrada en vigor dilluns de l'ERO que afectaria les 600 famílies que depenen d'aquestes plantes, que comptaran amb un "futur industrial i laboral" durant, almenys, 24 mesos, encara que la voluntat de l'inversor és la d'establir-se a llarg termini a Espanya i "anar més enllà":

Alcoa va comunicar a l'octubre el tancament de les plantes. "Gràcies a l'esforç entre les parts, al gener es va arribar a un acord laboral i posteriorment es va aconseguir un comprador", ha assenyalat Blanco, que ha subratllat que ara "es tanca el cercle".

No obstant això, si Parter no aconseguix presentar abans del 31 de juliol les garanties de liquiditat per a formalitzar la compravenda de les dues plantes exigides per Alcoa, l'ERO acordat al gener amb els sindicats s'executaria a partir de l'1 d'agost.

També et pot interessar

stats