L'alcalde de Batres recula i no suspendrà els pagaments a companyies elèctriques

La pujada del preu de l'electricitat no afectarà en els pròxims mesos a la seua facturació per un acord subscrit amb Iberdrola que l'alcalde desconeixia.

Alcalde de
Víctor Manuel López, alcalde Batres / Shutterstock

L'alcalde de la localitat madrilenya de Batres, Víctor Manuel López Rodríguez, ha reculat en la seua decisió de suspendre els pagaments a les companyies que subministren energia a l'Ajuntament, ja que la pujada del preu de l'electricitat "no afectarà els pròxims mesos a la seua facturació" per un acord subscrit amb Iberdrola que el mateix primer edil desconeixia.

Aquest dimarts, l'alcalde de Batres (municipi d'uns 1.700 habitants situat al sud de la Comunitat de Madrid) va anunciar que anava a suspendre els pagaments a les companyies que subministren energia a l'ajuntament per l'"abús" en els preus de l'electricitat, i que es prioritzarien "altres pagaments per a garantir els serveis públics municipals, però ha fet marxa enrere.

El canvi s'ha produït després que la companyia elèctrica es mostrara "sorpresa" per l'anunci de l'alcalde perquè la tarifa elèctrica de l'ajuntament "no està subjecta a la volatilitat diària i el seu preu és tres vegades menor que el que cotitza el mercat hui".

Iberdrola ha recordat en un comunicat que l'Ajuntament de Batres té contractat el subministrament elèctric "sota les condicions d'un acord marc signat amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en virtut del qual el preu és fix, no subjecte a la volatilitat diària del mercat majorista d'electricitat".

Aquest acord, segons Iberdrola, "permet a més de 8.100 municipis espanyols licitar els seus contractes d'electricitat", entre ells Batres, amb un preu mensual que és "almenys tres vegades menor que el preu al qual cotitza hui el mercat d'electricitat". A més, la companyia elèctrica assenyala que el municipi de Batres manté un deute amb ells.

L'alcalde ha assegurat que aquesta informació no li l'havien traslladada "fins a hui" els tècnics municipals, per la qual cosa prega que "disculpen la seua falta de coneixement" . Encara així, ha subratllat en un comunicat que es ratifica en la queixa sobre "els perjudicis que la continuada especulació de preus de les companyies elèctriques estan causant a la societat espanyola i especialment a les economies més humils".

També et pot interessar

stats