Albalat dels Sorells, primer municipi valencià amb una comunitat energètica local cooperativista

Aquest projecte permetrà al veïnat estalviar-se fins a un 20% en la factura de la llum i es finançarà de manera col·lectiva.

L'alcalde d'Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, amb els representants de Sapiens Energia i Alternacoop
L'alcalde d'Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, amb els representants de Sapiens Energia i Alternacoop / Comunica Sapiens

Albalat dels Sorells serà el primer municipi valencià que tindrà una comunitat energètica local amb la qual els veïns podran estalviar-se fins a un 20% en la factura de la llum. Aquest projecte, que té una inversió aproximada de 65.600 euros, serà possible gràcies a l'acord signat per Sapiens Energia i Alternacoop, i es finançarà de manera col·lectiva.

Aquest esquema de cooperació entre la ciutadania, l'administració i pimes permet crear un sistema energètic descentralitzat, just, eficient i col·laboratiu. La posada en marxa de la comunitat beneficiarà inicialment més de 60 famílies i nombroses empreses del municipi. El model reduirà 76,7 tones d'emissions de CO2, l'equivalent a plantar 1.150 arbres en deu anys.

El president de Sapiens Energia, Juan Sacri, ha destacat que els veïns podran accedir a “una energia assequible, no contaminant i de quilòmetre zero” a través de la cooperativa sense ànim de lucre, que oferirà l'energia a preu de cost més una quota de subscripció de 2,9 euros al mes. Les oficines d'Alterna albergaran en la seua coberta una instal·lació d'energia solar de més de 60 kW, de la qual es beneficiaran els veïns que visquen a 500 metres a la redona. Els qui vulguen formar part d'aquesta comunitat energètica passaran a ser socis de Sapiens Energia amb una aportació inicial de 100 euros.

L'alcalde d'Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, ha assegurat que, gràcies a la comunitat energètica i a altres projectes desenvolupats dins de l'estratègia Albalat 0,0, el municipi pretén aconseguir l'autosuficiència energètica a un cost assequible.

També et pot interessar

stats