Alacant i València estan entre les ciutats que més han reduït el seu deute en un any

El deute de la Comunitat Valenciana es va situar en el segon trimestre en 51.747 milions, el 47,8% del PIB, dos punts més que en el mateix període de 2020 però un punt i mig per davall del primer trimestre

Uns operaris alcen el cartell que informa de les obres de la Plaça de la Reina
Uns operaris alcen el cartell que informa de les obres de la plaça de la Reina / À Punt NTC

València és la segona gran ciutat espanyola que més ha reduït el seu deute en números absoluts, mentre que Alacant encapçala la llista de grans urbs en el major descens en termes relatius, segons les dades fetes públiques aquest dijous pel Banc d'Espanya.

Al final del segon trimestre d'enguany, el deute dels 13 municipis amb més de 300.000 habitants ascendia a 4.804 milions d'euros, que són 329 menys, un 6,41%, que en la mateixa data de 2020. La major part d'aquesta reducció correspon a Madrid, que ha rebaixat el seu endeutament en 267 milions d'euros, un 13,51%, i a València, que ara deu 68 milions menys, un 18,99% menys.

De les 13 ciutats, la que menys deute acumula és Alacant, només un milió (segons l'arrodoniment de les dades del Banc d'Espanya), un descens interanual del 95,65%.

Per contra, ciutats com Barcelona, Palma, Sevilla o Bilbao han registrat increments de deute durant els últims 12 mesos analitzats, sempre segons el mateix informe.

D'altra banda, el deute públic de la Comunitat Valenciana es va situar en el segon trimestre en 51.747 milions d'euros, el 47,8% del PIB, el percentatge més alt de les comunitats autònomes i dos punts més que durant el mateix període de 2020. Tot i aquest repunt interanual, el deute autonòmic valencià ha baixat un punt i mig en comparació amb el primer trimestre de 2021. Per volum de deute la valenciana és la segona comunitat per darrere de Catalunya, que acumula 81.862 milions, segons les dades publicades aquest dijous pel Banc d'Espanya.

També et pot interessar

stats