Alacant és la província espanyola preferida pels estrangers per a comprar vivenda

La compra d'habitatge per part de britànics creix quasi un 2% a Espanya malgrat el Brexit.

Imatge d'arxiu de Benidorm
Imatge d'arxiu de Benidorm / Europa Press

La Comunitat Valenciana ha registrat el segon percentatge més gran de compra d'habitatge per part d'estrangers (25,8%), segons es desprén de l'estadística del Col·legi de Registradors del tercer trimestre. Només ha estat superada per les Balears (28,1%). Les províncies que han registrat un major percentatge han sigut Alacant (40,7%), Santa Cruz de Tenerife (32,6%) i Màlaga (28,8%).

Els britànics han tornat a mantindre's al capdavant de les compravendes d'habitatge a Espanya per part d'estrangers en el tercer trimestre (14,27%), després d'adquirir un total de 2.160 habitatges en termes absoluts, un 1,79% més que fa un any. Per darrere, segueixen els francesos, amb quasi un 8,4% de les compres per estrangers i 1.270 compres realitzades, un 1% més. Al costat d'ells es troben els alemanys, amb un 6,6% del total de les compres realitzades per forans, els belgues (6,17%), els marroquins (6,05%) i els romanesos (5,83%).

15.150 immobles turístics adquirits per estrangers

Els registradors han assenyalat que la compra d'habitatge per part d'estrangers ha mantingut la tradicional força al llarg del tercer trimestre de l'any i ha suposat el 12,5% de totes les compravendes. No obstant això, el nombre de compres s'ha reduït fins als 15.150 immobles des dels 16.000 registrats en el segon trimestre.

Tenint en compte els motius de compra, la d'un habitatge a Espanya amb finalitats residencials de naturalesa turística és la principal motivació per a adquirir un immoble per part dels estrangers.

També et pot interessar

stats