Alacant opta a ser seu del nou hub mundial digital de la multinacional Levi Strauss

L'alcalde Luis Barcala ha anunciat que la ciutat està en una terna amb altres onze ciutats de tot el món

Dotze ciutats de tot el món opten a albergar el nou hub de Levi Strauss
Dotze ciutats de tot el món opten a acollir el nou hub de Levi Strauss

La ciutat d'Alacant és una de les dotze ciutats de tot el món que opten a albergar el nou hub mundial d'innovació digital de la multinacional estatunidenca de la moda Levi Strauss, segons ha anunciat aquest dijous l'alcalde alacantí, Luis Barcala.

El febrer passat, la coneguda companyia nord-americana, matriu de Levi's i Dockers, es va dirigir a l'Ajuntament d'Alacant per a demanar una proposta de possible implantació, que actualment és objecte d'avaluació per part de la multinacional al costat de les presentades per altres onze ciutats de diversos continents.

Alacant ha aprofitat el treball fet per a la frustrada implantació d'un centre similar de Vodafone (que finalment es va implantar a Màlaga) com a base per a una proposta "potent" que ha sigut presentada a Levi's.

Uns altres dels aspectes que més valora Levi Strauss és la relació qualitat-preu d'Alacant, la disposició de les diferents administracions per a afavorir l'R+D+i i, sobretot, la connectivitat internacional, a través de l'aeroport Alacant-Elx (el cinqué d'Espanya en passatgers i un dels que més línies té amb la resta d'Europa).

Barcala ha explicat que no havia retut compte d'aquesta possibilitat perquè Levi Strauss havia demanat discreció en aquesta fase inicial del procés, que està previst que culmine amb la designació de la ciutat guanyadora, probablement abans que acaba 2022.

En una segona fase, en cas de ser la ciutat triada, Alacant oferirà diferents possibilitats de sòl per a la implantació en funció de la grandària del hub i de les característiques de la plantilla, aspectes que encara no han sigut concretats.

"Competim amb ciutats potentíssimes, però el fet que ells s'hagen posat en contacte reflecteix que compten amb nosaltres", ha recalcat l'alcalde, que ha recordat que "en tota empresa que vulga implantar-se a Alacant se li posarà una catifa roja".

L'alcalde ha revelat aquesta possibilitat després de la presentació del primer congrés internacional Alacant Futura, que se celebrarà el 4 i 5 d'octubre a l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) per a contribuir a situar la ciutat com a epicentre de la nova economia a través del desenvolupament de la indústria tecnològica.

També et pot interessar