Alacant destinarà vora 13 milions en ajudes a famílies, autònoms i pimes

L'Ajuntament ha posat en marxa un pla de subvencions per a combatre els efectes provocats per la crisi del coronavirus.

Alacant destinarà vora 13 milions en ajudes a famílies, autònoms i pimes
Alacant destinarà vora 13 milions en ajudes a famílies, autònoms i pimes

L'Ajuntament d'Alacant destinarà més de 12,7 milions d'euros en la posada en marxa d'un pla d'ajudes per a combatre els efectes provocats per la crisi del coronavirus. Es tracta d'un paquet de mesures en què es contempla un fons de 5,8 milions en subvencions per a famílies en situació de vulnerabilitat i un altre de 6,8 milions per a autònoms, pimes i micropimes que componen el teixit productiu de la ciutat.

Ajudes per a famílies

El primer grup preveu ajudes directes per a la compra d'aliments i productes de primera necessitat per valor de 600.000 euros; per al pagament d'aliments, rendes bàsiques o lloguer d'habitatge de 3.560.000 euros, i per al pagament de subministraments, com a aigua, llum i gas de 700.000 euros. També contempla ajudes per al pagament de cuidadors a majors i dependents per valor de 400.000 euros i per al pagament de lloguers socials per 496.036 euros.

Subvencions per a empresaris

D'altra banda, s'ha posat en marxa un pla de subvencions directes de fins a 2.000 euros per a empreses i autònoms que hagen vist disminuïda en almenys un 40% la facturació respecte del mes anterior a la declaració de l'estat d'alarma. Les subvencions aniran dels 750 euros, per al cas dels autònoms, pimes i micropimes en què només treballa una persona, als 2.000, per a les societats que tinguen més de sis empleats.

Les ajudes seran compatibles amb altres subvencions i bonificacions fiscals o adoptades per altres administracions públiques, a excepció dels autònoms, ja que segons els decrets llei 1/2020, de 27 de març, i 44/2020, de 3 d'abril, del Consell, no es poden rebre subvencions de la Generalitat i municipals. Així, els autònoms hauran de triar entre les ajudes municipals i les autonòmiques. Els interessats hauran de presentar les sol·licituds a l'Agència Local de Desenvolupament.

També et pot interessar

stats