Alacant dedica un carrer a l'expolític i exdirigent empresarial Antonio Fernández Valenzuela

Va morir el 2018, i va presidir la Diputació d'Alacant entre el 1983 i 1991 i la Cambra de Comerç del 2002 al 2009

Homenatge a Antonio Fernández Valenzuela
Homenatge a Antonio Fernández Valenzuela / Diputacion d'Alacant

Alacant ret homenatge a Antonio Fernández Valenzuela. Polític i representant empresarial, Valenzuela té des d'aquest dilluns un carrer a la ciutat en què va desenvolupar tota la seua carrera professional.

Valenzuela, que va presidir la Diputació d'Alacant entre el 1983 i 1991, i la Cambra de Comerç entre el 2020 i el 2009, va morir el 2018. L'acte ha comptat amb la presència de l'actual president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón i de l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, igual que de la família de Valenzuela i d'altres representants polítics.

Durant l'homenatge, Mazón ha ressaltat que Valenzuela no va nàixer a Alacant, però "es va convertir en la seua terra" i ha subratllat que "sempre va ser un gran defensor" de la ciutat i la província. "Em trasllada aquella responsabilitat de mantenir viu aquest esperit de defensa, de lluita per la justícia del que li correspon a la província", ha destacat. Així mateix, ha apuntat que va defensar l'aigua "com a prioritat número u del que necessita la província d'Alacant". "Era una de les banderes d'Antonio i la va defensar amb dents i ungles i amb raons, que és el més important", ha assegurat.

En un sentit semblant, ha recordat la seua defensa del tren d'alta velocitat. "Ell no entenia com podia anar arribant a altres parts d'Espanya quan a la província d'Alacant era prioritària i rendible", ha afegit. També ha assenyalat que Valenzuela va treballar per altres infraestructures, com el corredor mediterrani i "d'altres inversions". "És un llegat que no pense abandonar", ha recalcat Mazón.

També et pot interessar

stats