Els ajuntaments podran utilitzar el superàvit en mesures urbanes i de sostenibilitat

La FEMP ha aprovat la proposta del govern espanyol amb l'abstenció d'Esquerra Unida-Podem.

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

La Federació de Municipis i Províncies (FEMP) ha aprovat la proposta del Govern d'Espanya de poder utilitzar els romanents dels ajuntaments en actuacions de l'àmbit de l'agenda urbana, la mobilitat sostenible, l’atenció de proximitat o la cultura.

La iniciativa ha tirat avant gràcies al vot de qualitat del president de la federació i alcalde de Vigo, Abel Caballero, després de l'empat a dotze vots a favor del PSOE, dotze en contra del PP, Junts per Catalunya i Ciutadans; i l'abstenció d'Esquerra Unida-Podem.

Concretament, la proposta inclou una aportació de 5.000 milions d'euros (2.000 per a 2020 i 3.000 per a 2021) per als ajuntaments que posen a la disposició de l'executiu central els seus romanents. Així mateix, les diputacions podran formalitzar préstecs i realitzar transferències finalistes no reintegrables a administracions locals que es troben en una situació econòmica vulnerable.

L'acord també estableix la pròrroga del sistema del superàvit i manté els lliuraments a compte; i habilita un fons de transport de 400 milions d'euros.

També et pot interessar

stats