L'Ajuntament obri el termini per a adherir empreses al bo comerç i suma 600 establiments

S'hi destinarà més d’un milió d’euros i es podran adquirir a partir del 25 de setembre

EuropaPress 5432684 imagen campana bono comercio alicante
Cartell de la campanya del bo comerç de tardor d'Alacant / Ajuntament d'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha iniciat la campanya de tardor del bo comerç 2023 amb l'obertura del web perquè es puguen inscriure noves empreses i comerços. Actualment, ja es troben actius prop de 600 establiments que participaran en el programa.

El consistori, juntament amb la Diputació i la Cambra de Comerç, trauen aquest mes de setembre, a petició del sector, un nou paquet d'ajudes amb 1.022.772 euros en nous bons que es podran adquirir a partir del 25 de setembre, segons ha indicat l'Ajuntament en un comunicat.

Els establiments interessats a vendre els bons ja poden donar-se d'alta en la web. Els bons es podran canviar en aquests establiments adherits al programa fins al pròxim 25 d'octubre de 2023.

La regidora de Comerç, Lidia López, ha destacat la importància d'aquesta nova campanya i ha assenyalat que injecten més d'un milió d'euros per a ajudar a autònoms i petites empreses de la ciutat amb què aconsegueixen “promoure la reactivació econòmica del teixit comercial i el consum potenciant així la seua activitat”.

En la campanya de primavera es van vendre més de 60.000 bons amb un pressupost de 2.200.000 euros. On més s'utilitzaren els bons va ser en empreses de tecnologia, informàtica, electrònica i electrodomèstics (un 38%), seguit de les empreses de decoració, il·luminació i llar (14%), i dels comerços d'alimentació (11%). També es va fer servir en drogueries, perfumeries, calçat, òptiques, moda i complements, esport, bellesa, benestar, llibreries, oci i temps lliure, joieries, mascotes, ferreteries, botigues de joguets, floristeries i serveis professionals, entre altres.

Els establiments que desitgen participar en el programa hauran d'inscriure's emplenant un formulari habilitat en la pàgina web del programa Bono Comercio Alacant, i comptaran amb un suport tècnic de Cambra a través d'atenció telefònica i email, que els facilitarà suport en matèria de bescanvi de bons, així com qualsevol altre requeriment d'ajuda.

Requisits per als comerços

Les empreses que vulguen participar-hi han de tindre la consideració de pimes, i el nombre de persones ocupades en l'establiment comercial no pot superar a 20 persones treballadores a jornada completa o equivalent.

A més, el local on s'exerceix l'activitat ha d’estar en el terme municipal d'Alacant i identificat a la vista del consumidor com a establiment participant en el programa.

La regidora Lidia López ha animat les empreses a sumar-se i participar-hi, i a la ciutadania a comprar els bons a partir del 25 de setembre i beneficiar-se d'importants descomptes.

També et pot interessar

stats