Les ajudes de fins 5.500 euros per a comprar vehicles elèctrics es poden demanar a partir del 6 d'agost

Per a accedir a aquestes subvencions, és necessari posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa.

Càrrega d’un cotxe elèctric, en una imatge d’arxiu
Càrrega d’un cotxe elèctric, en una imatge d’arxiu / Vlad Tchompalov (Unsplash)

El pròxim dijous 6 d'agost comença el període per a sol·licitar les ajudes per a la compra de vehicles elèctrics o híbrids endollables. Segons publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), les ajudes per als turismes adquirits per particulars, autònoms i entitats ascendeixen a 5.500 euros per a vehicles elèctrics purs i 2.600 euros per a híbrids endollables. En el cas de les pimes, aquestes ajudes oscil·len entre 2.300 per a híbrids endollables i 4.000 euros per als elèctrics purs. El període per a demanar aquestes ajudes s'allargarà fins al 31 de desembre.

Per a accedir a aquestes subvencions, aquelles persones, empreses i entitats interessades han de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa, els quals les tramitaran telemàticament. Poden beneficiar-se'n tant els particulars, com les entitats i les empreses de la Comunitat i la quantitat varia en funció de la classe de vehicle adquirit, del sol·licitant i de si el vehicle antic es destina al desballestador. Quant a la tipologia de vehicles, són subvencionables els turismes, autobusos, camions, furgonetes, motocicletes i quadricicleos, segons figura en l'orde.

Les ajudes per a l'adquisició de motocicletes elèctriques pures és de 750 euros tant per a pimes, particulars i entitats i de 700 euros per a les grans empreses. Per a furgonetes i camions, les ajudes van des de 4.000 a 15.000 euros. Aquestes compten amb un pressupost per a 2020 de 4,76 milions d'euros, contribuiran a avançar en la diversificació de les fonts energètiques en el transport, amb la consegüent reducció de la dependència dels productes petrolífers.

La directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, ha explicat que el foment de la mobilitat urbana sostenible "passa per donar prioritat a les maneres de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics". Al seu parer, aquest tipus de vehicles "encara tenen dificultats per a imposar-se en el mercat respecte als vehicles de tecnologies convencionals i és necessari incorporar ajudes que animen a l'adquisició d'aquesta classe de vehicles".

També et pot interessar

stats