Ajudes de 2.600 a 5.500 euros per a la compra de turismes elèctris i híbrids

L'Ivace convoca una línia de subvencions per a fomentar la mobilitat sostenible a la Comunitat Valenciana.

Imatge d'arxiu sobre el dispositiu de carregament d'un cotxe elèctric
Imatge d'arxiu sobre el dispositiu de carregament d'un cotxe elèctric / Europa Press

5.500 euros d'estalvi en l'adquisició de turisme elèctris purs per als particulars, i 2.600 per als híbrids endollables. 4.000 i 2.300 euros respectivament, si el comprador és una pime. 

Són algunes de les ajudes per a la compra de vehicles sostenibles a la Comunitat Valenciana que ha activat l'Institut Valencià per la Competitivitat Empresarial (Ivace) en el marc del Plan Moves. 

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica aquest dimarts la relació de subvencions, per un valor total de 2,38 milions, i que podran demanar-se des del 30 de maig fins al 31 de desembre a través dels concessionaris i punts de venda adherits al programa. 

Els fons depenen del Ministeri de Transició Ecològica i s'han lliurat amb l'objectiu d'incentivar la mobilitat sostenible i la incorporació al parc mòbil de vehicles menys contaminants, per a reduir les emissions tòxiques i millorar la qualitat de l'aire.

El programa també preveu estalvis d'entre 700 i 750 euros per a l'adquisició de motocicletes elèctriques, o d'entre 4.000 i 15.000 per a furgonetes i camions, entre d'altres ajudes.

En paral·lel a la convocatòria, l'Ivace prepara una línia de subvencions per a la implantació de punts de recàrrega elèctrics i de sistemes públics de préstec de bicicletes per valor de 2,4 milions. 

També et pot interessar

stats