Ajornat sense data el juí a l'exconseller del Banc de València, Domingo Parra, per un forat de 10 milions

Aquest dilluns començava a l'Audiència Nacional aquest juí on Parra i sis processats més han de respondre per una operació immobiliària de 2006.

Domingo Parra, a la seua arribada a l'Audiència Nacional en imatge d'arxiu
Domingo Parra, a la seua arribada a l'Audiència Nacional en imatge d'arxiu / Eduardo Parra - Europa Press

Ajornat sense data el juí programat per a aquest matí a l'Audiència Nacional contra l'exconseller delegat del Banc de València, Domingo Parra, i sis imputats més per presumptes delictes d'administració deslleial i apropiació indeguda en una operació immobiliària a Barcelona amb la societat Iberfin Capital, en què la seua família tenia participació. L'ajornament s'ha produït a petició d'una de les parts, l'asseguradora Caser, que demana més temps per a estudiar el cas.

A més de Parra, seuen en el banc dels acusats el directiu del Banc de València, Francisco Egea Beneyto, i de la Caixa d’Estalvis de València, Castelló i Alacant (Bancaixa), l'exdirector de l'Àrea de Riscos, José Vicente Giner Ponce, i l'exdirector de l'Àrea de Negoci, Juan Zurita.

Els acusa d'haver aprovat de manera irregular la subrogació d'Iberfin Capital "en una càrrega hipotecària inferior en vora 10 milions d'euros a la qual gravava la finca adquirida per l'empresa", situada entre la plaça de Catalunya i el passeig de Gràcia, i que procedia d'un préstec anterior concedit en 2006 per les dues entitats a la societat Andybal.

Així, el Ministeri Fiscal demana per a Domingo Parra dos o tres anys de presó i inhabilitació per a exercir càrrec, ocupació o professió en el si o a compte d'una entitat bancària. Per al seu fill, José Antonio Parra Aznar, responsable d'Iberfin, se sol·licita presó de cinc mesos o, alternativament, presó d'un any i sis mesos pel delicte d'apropiació indeguda.

A més, el ministeri públic sol·licita que Parra, Egea, José Antonio Parra, Francisco de Andrés i el seu fill indemnitzen conjuntament i solidàriament el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), i en defecte d'això a CaixaBank (successor del Banc de València), amb la suma de 4,2 milions d'euros, més els interessos reportats des de novembre de 2010. A aquesta responsabilitat civil afegeix que De Andrés, Zurita i Giner hauran d'indemnitzar Bankia (successora de Bancaixa) amb la suma de 5,3 milions, més els interessos reportats.

També et pot interessar

stats