Airbus anuncia 630 despatxaments a Espanya

En total seran 2.362 persones entre Alemanya, França, Espanya i el Regne Unit.

L’avió A380 del gegant Airbus
L’avió A380 del gegant Airbus / Reuters

El grup aeronàutic Airbus, ha anunciat el despatxament de 2.362 persones a Alemanya, França, el Regne Unit i Espanya, com a pla d'ajust que posarà en marxa en la seua divisió de defensa i espai. A Espanya el grup ha anunciat la retallada de 630 llocs de treball, que representa un 6% del total. Els dos grans sindicats, CCOO i UGT ja han anunciat mobilitzacions i li demanen al govern espanyol que intervinga.

L'empresa ha justificat aquesta situació per l'estancament del sector espacial i per l'ajornament de diversos contractes en el mercat de defensa. A Espanya, els programes més afectats seran els de l'àrea d'espai, impactada per la situació de major competència, així com el de l'avió militar A400M, les perspectives d'exportació del qual han sigut revisades a la baixa per la companyia.

El grup recorda que no és la primera vegada que Airbus passa per un ajust com aquest, ja que, fa tres anys, es va donar una situació semblant, però, a diferència d'ara, la companyia va tindre llavors l'oportunitat de fer ús de mesures com la flexibilitat, en el sentit d'ocupació temporal o mobilitat.

També et pot interessar

stats