Airbnb va generar un impacte directe de 766 milions a la Comunitat Valenciana en el 2018

Espanya és el tercer país amb major impacte econòmic del món, només per darrere dels Estats Units i França.

A Espanya, d'acord amb els càlculs d'Airbnb, l'impacte va ser de més de 6.000 milions d'euros
A Espanya, d'acord amb els càlculs d'Airbnb, l'impacte va ser de més de 6.000 milions d'euros / Europa Press

Els viatgers i els amfitrions que van utilitzar la plataforma Airbnb en el 2018 "van generar més de 766 milions d'euros d'impacte econòmic directe en la Comunitat Valenciana", segons assegura l'entitat. 

A Espanya, d'acord amb els càlculs d'Airbnb, l'impacte va ser de més de 6.000 milions d'euros, una xifra que el situa com el tercer país amb major impacte econòmic del món, només per darrere dels Estats Units i França. A escala global, l'impacte va ser de quasi 100.000 milions d'euros.

En la plataforma manifesten que, a diferència d'altres models de negoci en què els ingressos generats no arriben a les comunitats locals, "Airbnb ajuda el fet que els amfitrions i els xicotets negocis de la zona es beneficien directament d'aquesta activitat". Els amfitrions es queden el 97% del preu que ells fixen en compartir el seu espai, segons apunta Airbnb.

Aquests recursos econòmics, diu Airbnb, han servit perquè els amfitrions puguen fer front a les despeses del mateix habitatge, emprendre nous negocis i poder dedicar-se a les seues passions.

Benefici en els negocis de proximitat

Els negocis de proximitat també es beneficien dels hostes en Airbnb, ja que els viatgers destinen més del 40% de les despeses de viatge (fora de l'allotjament) a les compres en els comerços locals, segons la plataforma.

Segons una enquesta d'Airbnb el 87% dels amfitrions valencians en la plataforma Airbnb recomana restaurants i cafeteries als hostes. A més, el 69% dels valencians recomana també activitats culturals com museus, festivals o llocs històrics.

També et pot interessar