Air Nostrum aporta 333 milions d'euros al PIB espanyol el 2019 i genera 7.000 llocs de treball

Un estudi de l'IVIE indica que per cada euro que l'aerolínia valenciana inverteix a Espanya genera 2,8 euros de vendes i aporta 0,87 euros de PIB

Avió de la companyia valenciana Air Nostrum
Avió de la companyia valenciana Air Nostrum / Twitter: @AirNostrumLAM

L'estímul econòmic realitzat per Air Nostrum a Espanya el 2019, xifrat en 384,6 milions d'euros, ha generat un impacte de 1.084,8 milions d'euros en vendes per a les empreses espanyoles relacionades amb el negoci de l'aerolínia valenciana. La seua contribució a l'economia espanyola es plasma en els 333,5 milions d'euros que ha aportat al PIB la seua activitat i ha permés la generació de 7.052 llocs de treball equivalents a temps complet.

Segons les conclusions d'un estudi de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), per cada euro que Air Nostrum gasta o inverteix a Espanya genera 2,8 euros de vendes i aporta 0,87 euros de PIB. La qual cosa representa que per cada milió d'euros de despesa o inversió al país es creen o mantenen 18,3 llocs de treball.

Amb relació a l'aportació d'Air Nostrum a les arques públiques, l'informe estima un impacte fiscal directe i indirecte de 139,5 milions d'euros, dels quals el 31,4% són ingressos a la Seguretat Social.

L'informe considera també que l'activitat és estratègica per al desenvolupament del model econòmic d'Espanya per la seua incidència en el turisme, ja que més del 82% dels visitants internacionals arriben a Espanya a través del transport aeri.

Air Nostrum és la setena companyia aèria d'Espanya i és la principal aerolínia en els vols i transport de passatgers en les rutes que connecten Madrid amb aeroports francesos. És considerada una aerolínia de caràcter sistèmic per al hub de la T4 de Madrid gràcies als 1,4 milions de viatgers que connecten amb altres vols a través de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas i que són transportats per Air Nostrum.

Vertebració territorial

L'activitat d'Air Nostrum també és fonamental en la vertebració territorial i en l'augment d'accessibilitat de les regions ultraperifèriques, ja que presta els seus serveis en el 77% dels aeroports espanyols. És l'operador únic a Burgos i Lleó, el primer operador a Melilla, Badajoz, Pamplona, Almeria, Jerez i Lleida, i el segon a Granada, Menorca i València. A més, representa el 75% del trànsit aeri en les connexions entre les illes Balears.

Sobre el capital humà, l'informe destaca l'alt nivell de qualificació de gran part de la plantilla, el que implica llocs de treball de qualitat i un pol d'atracció i retenció de talent a València.

També et pot interessar

stats