Aguirre reclama a Planas una vacuna obligatòria que protegisca la cabanya ramadera de l'MHE

En aquesta nova missiva, que també signen els consellers de Castella i Lleó, Aragó i Extremadura, Aguirre assenyala que l'MHE "suposa un colp fort per al sector ramader, que ja fa temps que pateix l'increment dels costos de producció"

Vaques al camp
Vaques al camp / Twitter: @GVAagricultura

El conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha dirigit una carta al ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, en la qual reclama mesures urgents per a fer front a la malaltia hemorràgica epizoòtica (MHE).

"Considerem que és imprescindible que s'impulse i potencie amb caràcter d'urgència la recerca i desenvolupament d'iniciatives que permeten tindre disponible, al més prompte possible, una vacuna obligatòria que protegisca la cabanya ramadera", assenyala Aguirre.

En aquesta missiva, que també signen els consellers de Castella i Lleó, Aragó i Extremadura, Aguirre assenyala que l'MHE "suposa un colp fort per al sector ramader, que ja fa temps que pateix l'increment dels costos de producció, als quals s'afigen més pèrdues econòmiques a causa d'aquesta malaltia".

"Amb aquest nou escrit, volem transmetre la preocupació que ens traslladen els ramaders per l'evolució inesperada en aquest any, especialment, per la ràpida propagació de l'MHE en pràcticament tot el territori nacional i per l'elevat nombre d'animals afectats per la malaltia", ha destacat el conseller.

Tant Aguirre com els seus homòlegs demanen que s'establisquen "protocols necessaris de coordinació" amb criteris "homogenis" en tot Espanya. Sol·liciten, així mateix, que s'informe "de manera transparent" de les condicions per als moviments d'animals a altres estats membres (contemplant els animals de lídia).

Aguirre ha apuntat que el seu departament ha intensificat els controls per a identificar l'MHE en les explotacions de bestiar boví i el personal veterinari continua fent visites a les granges amb població de boví i caprí.

La Conselleria d'Agricultura recorda als ramaders l'obligatorietat de comunicar als serveis veterinaris qualsevol sospita d'un cas d'MHE en la seua explotació. Ara bé, expliquen que la situació a la Comunitat Valenciana es troba sota control i no hi ha cap mena de restricció al consum de productes d'aquests animals, ja que no és una malaltia que afecte l'ésser humà.

També et pot interessar

stats