Agró denúncia la tala de centenars de pins en el parc natural del Penyagolosa

Demanen a la Conselleria de Medi Ambient que determine qui és el responsable d'aquesta actuació i comprove si s'està complint la legalitat

Pins tallats al Parc natural del Penyagolosa / Acció Ecologista Agró

Acció Ecologista Agró ha denunciat la tala de centenars de pins de grans dimensions en un paratge inclòs dins de la zona PORN (Pla d'Ordenació de Recursos Naturals) al parc natural del Penyagolosa amb "greus impactes" en el medi ambient.

Es tracta d'una zona d'alt valor mediambiental, segons l'organització mediambiental i "molt sensible" als impactes ambientals per la riquesa i valor de la seua fauna i flora i que, a més, "inclou àrees ZEC i ZEPA (d'especial conservació per a les aus) de la Xarxa Europea Natura 2000.

Des d'Agró asseguren ignorar si la tala és una explotació forestal privada o respon a uns altres objectius impulsats per la mateixa administració, però afigen: "Sembla clar que estan abatent centenars de pins de grans dimensions, aparentment sans i que no estan tallant-se precisament els més xicotets, mal formats, etcètera".

Per això han demanat a la Conselleria de Medi Ambient que determine qui és el responsable d'aquesta actuació i comprove si s'està complint la legalitat, especialment referent al plec de condicions o normes d'actuació d'aquesta intervenció.

En aquest sentit, Agró es dirigirà formalment a la Direcció General de Medi natural per a reclamar la vigilància i esclariment dels fets.

L'entitat ha recordat que el Penyagolosa, malgrat ser un dels enclavaments naturals més valuosos de la Comunitat Valenciana i un referent "emblemàtic" per a "tots els valencians", s'ha vist sotmés en els últims anys a més intervencions que "han acabat tenint innecessaris i intolerables impactes negatius".

Amb aquests antecedents i "tenint en compte el valor del paratge", Agró ha demanat la paralització cautelar de les actuacions i la inspecció "immediata" per part dels serveis del parc i dels serveis territorials de la Conselleria per a esbrinar si les actuacions són correctes.

També et pot interessar

stats