Agricultura destina quatre milions per a pal·liar els danys agraris i ramaders de la DANA del 2019

Les ajudes compensaran la pèrdua de més del 30% de la producció i els desperfectes en elements no assegurables.

Una pomera amb importants desperfectes en la collita
Una pomera amb importants desperfectes en la collita / Europa Press

Quasi quatre milions d’euros, 3.909.730 d’euros concretament, per a les explotacions agrícoles i ramaderes de vora cinquanta pobles. És l’import que ha destinat el Ministeri d’Agricultura per a pal·liar els danys de la DANA de setembre de 2019 en camps i granges. Concretament, les ajudes atorgades pretenen compensar la pèrdua de més del 30% de la producció i els danys en elements de l'explotació no assegurables, sempre que el beneficiari tinga pòlisses emparades pel Pla d'Assegurances Agràries Combinades, segons han matisat des del govern espanyol.

En les comarques del sud, explotacions d’Alacant, Almoradí, Crevillent, Elx, Oriola i Rojals percebran 352.122 euros per a fer front a la minva de més del 30% de la producció.

Així mateix, explotacions d'Albatera, Alcocer de Planes, Alcoi, Algorfa, Alacant, Almoradí, Altea, Asp, Benejússer, Benferri, Beniarrés, Benifallim, Benimarfull, Bigastre, Callosa de Segura, Callosa d'en Sarrià, Catral, Cocentaina, Cox, Crevillent, Daia Nova, Dolores, el Fondó dels Frares, Elx, Formentera del Segura, Gaianes, Guardamar del Segura, Xacarella, Xixona, l'Alqueria d'Asnar, Los Montesinos, Monfort, Muro d'Alcoi, Oriola, Penàguila, Pilar de la Foradada, Planes, Polop, Rafal, Redovà, Rojals, San Fulgencio, San Isidro, San Miguel de Salinas, Torrevella, la Vall de Gallinera i Villena han rebut subvencions per un total de 3.543.444 euros pels perjudicis patits en elements de les explotacions no assegurables.

Més cap al nord, explotacions de les Alqueries i Moixent han percebut 14.163 euros pels danys de béns no assegurables.

També et pot interessar

stats