APunt Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Agricultura crearà una xarxa comarcal de locals per a allotjar els temporers del camp

9 min.
tp

A les portes de la campanya del raïm i després dels brots a Lleida, Osca i Lugo, entre altres, preocupa la situació dels treballadors temporers del camp. Per això, la Conselleria d’Agricultura està coordinant amb les administracions locals la creació d'una xarxa comarcal de solucions habitacionals ubicades en diferents municipis per a assegurar l'aïllament d'aquests treballadors si hi haguera un cas de Covid-19. De moment, s’ha començat a fer una previsió de les instal·lacions disponibles per a determinar quines són les que reuneixen les condicions adients.

La consellera Mireia Mollà s'ha reunit aquest dijous amb representants de les diputacions d'Alacant, Castelló i València i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a organitzar la posada en marxa d'aquesta xarxa. “Volem crear eixa xarxa amb els municipis per a garantir les solucions d'allotjament i tindre més seguretat en la traçabilitat si es produeixen casos de Covid-19”, ha assegurat la consellera d’Agricultura en una entrevista en Les notícies del matí.

Segons ha explicat la responsable d'Agricultura, aquesta iniciativa conjunta de la Generalitat i les administracions locals garanteix la distribució per comarques, de manera que cadascuna tinga diverses alternatives disponibles. En eixos habitatges, ha assenyalat la consellera, “es mantindran totes les mesures de seguretat, higiene i distanciament social”.

Mollà ha enviat un missatge de tranquil·litat i ha assegurat que l'administració autonòmica treballa conjuntament amb les entitats locals perquè en el camp no hi haja episodis de Covid-19. “Però si en tinguérem cap, es complirien tots els protocols de seguretat per a poder mantindre tot el comportament exemplar que el camp valencià ha demostrat des que es decretara l'estat d'alarma”, ha afegit.

Contingut no disponible
Continguts