Agents de la propietat preveuen un augment moderat del preu de l’habitatge

Sobre el lloguer, adverteixen que els preus “ja estan molt alts” i comencen a ser “prohibitius per a moltes famílies”.

Agents de la propietat preveuen un augment moderat del preu de l’habitatge
Agents de la propietat preveuen un augment moderat del preu de l’habitatge

El Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de València preveu una “estabilització” del mercat de l’habitatge per al segon semestre de l’any amb pujades “moderades”, després de “molts mesos d’increments tant en el preu de compra com en el del lloguer”. 

El portaveu de l’entitat, Vicente Díez, destaca que hi ha encara una demanda elevada en el mercat, tant de primera vivenda com de vivenda de reposició i d’inversors. Aquest augment de la demanda es compensa amb un increment de l’oferta, principalment per la proliferació de promocions d’obra nova. De fet, indica que ja comercialitzen milers d’habitatges d’aquest tipus i es preveu que continuen entrant-ne en els pròxims anys. 

“Tot i que els preus de l’habitatge han pujat de manera significativa els últims anys, tenim la convicció que no baixaran en el segon semestre, sinó que continuaran creixent d’una manera més moderada”, afirma Díez. 

La situació del lloguer

Respecte al mercat de lloguer a la ciutat de València, el portaveu de la institució explica que es viu una situació complexa ja que “els preus estan ja molt elevats i comencen a posar-se a nivells prohibitius per a moltes famílies”.

El Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de València recorda la petició a les administracions d’utilitzar baixos comercials com a vivendes en lloguer, establir incentius fiscals i augmentar la seguretat jurídica dels propietaris per a augmentar els pisos en arrendament que es posen en el mercat. 

També et pot interessar

stats