Els afectats per iDental demanen mesures contra les amenaces de financeres

Asseguren que els envien requeriments de cobrament a través de diferents vies.

Els afectats per iDental demanen mesures contra les amenaces de financeres
Els afectats per iDental demanen mesures contra les amenaces de financeres
23 d'octubre 2019 - 20:48

Els afectats per l'estafa de les clíniques iDental enviaran al Ministeri de Sanitat tota la informació sobre les amenaces de les financeres o requeriments de cobrament a través de correus, missatges o teleonades perquè es prenguen mesures contra elles.

El jutge d'instrucció de l'Audiència Nacional que porta el cas de les clíniques iDental va prohibir a les entitats financeres exigir als afectats el pagament dels préstecs vinculats, però continuen rebent correus, missatges o telefonades en què continuen reclamant els pagaments. Així, segon asseguren els afectats, les financeres estarien incorrent en un delicte.

L'estafa d'iDental, amb prop de 400.000 afectats, 120.000 d'ells a la Comunitat Valenciana, va portar l'agost del passat any a fer que la policia escorcollara 19 clíniques d'iDental en huit comunitats autònomes, així com en la seu de la societat d'inversió que va adquirir aquest grup empresarial, en una operació ordenada pel jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional.

En la causa s'investiguen els delictes d'estafa continuada, apropiació indeguda, falsedat documental, administració fraudulenta, lesions contra la salut pública, alçament de béns i blanqueig de capitals.

Precisament, aquest dimecres l'Oficina de Recuperació i Gestió d'Actius del Ministeri de Justícia ha començat a traure a subhasta pública els béns intervinguts en la clínica d'iDental a Rivas Vaciamadrid (Madrid). L'objectiu és recaptar els diners necessaris per a indemnitzar els afectats pel presumpte frau d'aquesta cadena dental.

També et pot interessar