El afectats per ERTO a la Comunitat Valenciana cobraran les prestacions entre el 2 i el 4 de maig

Puig trasllada a la CEV que l'objectiu és generar ocupació i, per a aconseguir-ho, posarà en marxa totes les mesures necessàries.

Ximo Puig, durant la reunió per videoconferència amb la CEV
Ximo Puig, durant la reunió per videoconferència amb la CEV / GVA

El 80% dels treballadors i treballadores afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) a la Comunitat Valenciana cobraran les prestacions entre el 2 i el 4 de maig. La xifra d'afectats és ja de 376.532 persones a la Comunitat Valenciana, de manera que unes 300.000 rebran aquest pagament.

Així ho avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que, a més, ha concretat que el govern espanyol aportarà 300 milions d'euros, el 80% de les prestacions. El 20% restant s'està negociant amb les entitas bancàries perquè faciliten una bestreta.

Puig s'ha reunit este matí amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i els ha traslladat que el seu objectiu principal és generar ocupació. Per a aconseguir-ho, posarà en marxa totes les mesures necessàries, com ara eliminar les traves burocràtiques per a atraure la inversió. Els empresaris han oferit tot el suport necessari per a superar aquesta crisi i han assegurat que participaran activament en els acords de reconstrucció de la Comunitat Valenciana. Així mateix, han dit que treballaran perquè cap empresa es quede en el camí.

La CEV reclama un pla de recuperació que revise el model productiu

La patronal autonòmica també ha traslladat al cap del Consell que tenen voluntat de contribuir a un “gran acord valencià” i “participar de manera activa” en un pla de recuperació per a eixir de la crisi generada per la Covid-19. Tot i això, reivindiquen que tinga en compte “la necessitat de revisar el model productiu a mitjà i llarg termini i d'activar la reindustrialització”. En la trobada també han defensat la col·laboració entre el sector privat i el públic per al “disseny de la desescalada, del pla de recuperació i dels projectes susceptibles de ser finançats per Europa”.

També et pot interessar

stats