Adif adjudica per 20,8 milions d'euros el subministrament i transport d'aparells de via per a la Font de Sant Lluís

El projecte forma part de les obres de la implantació d'ample estàndard en el corredor mediterrani.

Xarxa de ferrocarrils
Xarxa de ferrocarrils / Adif.

El consell d'administració d'Adif ha autoritzat en l'última reunió adjudicar un contracte per al subministrament i transport d'aparells de via destinats a l'estació de València - la Font de Sant Lluís i de l'entorn de València, corresponents a les obres que es duen a terme en el corredor mediterrani per a la implantació de l'ample estàndard (1,435 mm).

Segons ha informat l'administrador d'infraestructures, el contracte ha sigut adjudicat a l'empresa JEZ Sistemes Ferroviaris per un import de 20.859.607,98 euros (IVA inclòs).

Els aparells de via són elements que permeten efectuar els canvis de via i de fil des d'un centre de control del trànsit ferroviari. En l'actualitat, l'estació disposa d'ample mixt en explotació en una de les vies generals i en l'altra via general ja es troben col·locades les travesses aptes per a tercer fil.

El contracte inclou tot el procés de fabricació, premuntatge i comprovació en taller dels 70 aparells de via; la càrrega i el transport al lloc designat per la direcció d'obra, així com el subministrament i transport de cupons mixtos per a la soldadura dels aparells amb barra llarga de carril.

Els aparells de via subministrats han de complir amb els requisits d'interoperabilitat en totes les fases de disseny, construcció, posada en servei i explotació.

El projecte constructiu i d'execució d'obra de la implantació d'ample estàndard en el corredor mediterrani, concretament en l'estació de València - la Font de Sant Lluís i entorn de València, preveu que Adif subministre de manera directa els aparells necessaris perquè posteriorment es realitze el muntatge de via.

Aquesta actuació serà cofinançada pel Mecanisme Connectar Europa (CEF).

També et pot interessar