Adicae demana que el juí de Bankia demostre que estafar els consumidors "no ix gratis"

L'acusació particular afirma que els 32 directius asseguts al banc dels acusats són "responsables de la maquinació".

Adicae demana que el juí de Bankia demostre que estafar els consumidors \"no ix gratis\"
Adicae demana que el juí de Bankia demostre que estafar els consumidors "no ix gratis"

Un juí a la cúpula de Bankia, una oportunitat única per a donar exemple, netejar la imatge de la banca i demostrar que "a Espanya defraudar els consumidors no pot eixir debades". 

Amb aquesta expectativa concorre l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae) com a acusació particular al juí oral per l'eixida a borsa de l'entitat, segons ha explicat el vicepresident general de l'associació, Antonio Pulido, en À Punt NTC Matí

Pulido considera que l'objectiu d'aquest procés, que va començar ahir dilluns, és eixir amb una banca millor ja que, si els directius de l'entitat "se'n van sense castic" les irregularitats tornaran a produir-se en un futur pròxim per la sensació d'impunitat.

"Depurar aquestes responsabilitats i rescabalar els consumidors és la millor medecina per a corregir un sistema financer que encara està malalt", ha explicat Pulido.

El vicepresident d'Adicae entén que la responsabilitat del frau s'estén més enllà dels quatre alts directius assenyalats per la Fiscalia Anticorrupció en el seu escrit inicial d'acusació, i s'amplia als 31 membres de la cúpula directiva investigats -a petició de les acusacions particulars- com a responsables de dissenyar i activar l'entramat comercial que va enganyar els clients.

"La xarxa comercial va aconseguir més de 3.000 milions d'euros i els responsables d'aquesta maquinació són tots els asseguts al banc dels acusats, no només tres o quatre persones, com ha dit la Fiscalia", assegura Pulido.

A juí del portaveu d'Adicae, l'arribada de José Ignacio Goirigolzarri a la presidència de Bankia no ha supostat un canvi a millor per als afectats, perquè l'entitat ha demanat la nul·litat del juí i els seus advocats maniobren perquè es retarde com més millor. 

Clàusules sòl

D'altra banda, Pulido ha celebrat la sentència guanyada per Adicae que anul·la les clàusules sòl que, segons els seus càlculs, podria beneficiar unes 200.000 persones a la Comunitat Valenciana.

Tot i que la sentència encara pot ser recorreguda, el representant d'Adicae confia que no es faça aquest pas perquè entén que "la banca no està legitimada moralment ni èticament per a recórrer contra la decisió judicial".

També et pot interessar

stats