Les activitats relacionades amb el valencià aporten quasi el 3% de l’ocupació valenciana

Són dades l’estudi “Impacte i valor econòmic del valencià”, elaborat per l’IVIE a petició de la Conselleria d’Educació.

VÍDEO | Les activitats relacionades amb el valencià aporten quasi el 3% de l’ocupació valenciana

Segons un estudi elaborat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE), a petició de la Conselleria d’Educació, les activitats relacionades amb el valencià aporten quasi el 3% de l’ocupació valenciana i el 2,1% del PIB. El document xifra l’impacte econòmic de la llengua en més de 2.000 milions d’euros i 56.000 llocs de treball.

L’informe “Impacte i valor econòmic del valencià” és el primer d’aquestes característiques que es fa al territori valencià, i assenyala que el sector educatiu és el que genera la major part de l’impacte (el 90,8% de la renda i el 87,3% de l’ocupació), seguit del sector de la indústria cultural, els mitjans de comunicació, la indústria de la llengua i els serveis per a la difusió i coneixement del valencià.

El conseller en funcions d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha ressaltat que aquest estudi “calia i molt”. “Una llengua pròpia com la nostra, a part d’enriquir-nos com a poble, genera un impacte econòmic en diferents sectors d’activitat, i actua com a dinamitzador de l’economia”, ha afegit.

El treball ha pres com a referència l’any 2017 i, per això, no inclou l’aportació que ha suposat la posada en marxa d’À Punt. “D’ací a uns quants anys caldrà que fem una altra radiografia, en la qual apareixeran també incloses les xifres que s’han generat en aquest sentit amb l’obertura de la ràdio i la televisió públiques valencianes”, ha comentat Marzà.

També et pot interessar

stats