Acord entre Fira València, Generalitat i l’asseguradora per a la subrogació del deute

El Consell assumirà la titularitat de la concessió administrativa d'explotació del recinte firal.

Imatge d’arxiu de Fira València
Imatge d’arxiu de Fira València / FGV

Fira València ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors que ha arribat a un acord amb la Generalitat i l’asseguradora per a la subrogació del deute per part d'aquesta.

El desembre de 2019 es va aconseguir un principi d'acord amb l'asseguradora Assured Guaranty per a mantindre la garantia atorgada en cas que la Generalitat subrogara el deute de Fira València en relació amb l'emissió d'obligacions de l’última institució per import de 227,5 milions d'euros amb venciment en el 2027.

Ara s'informa que les tres parts han subscrit un acord d'intencions amb les condicions en virtut de les quals l'asseguradora accepta consentir, en el moment que toqu, la subrogació amb el manteniment de la garantia atorgada sobre les obligacions.

El principi d'acord que es va aconseguir finals de l'any passat va resoldre un dels principals esculls per a la negociació mitjançant la qual la Generalitat subrogarà el deute milionari que arrossega Fira València, ocasionat per les obres d'ampliació i modernització.

El pla preveu, a més, que el Consell assumirà la titularitat de la concessió administrativa d'explotació del recinte firal, través de la dació en pagament del deute pendent, una vegada siga autoritzat per l'Ajuntament de València, que és el que té en aquests moments la concessió per a explotar els edificis.

També et pot interessar

stats