Acord per a apujar el salari mínim interprofessional enguany fins a 950 euros

L’augment suposa un 5,5% més en relació amb l’any anterior.

Imatge de la reunió per a abordar l'augment del salari mínim
Imatge de la reunió per a abordar l'augment del salari mínim / Efe.

El govern espanyol, els sindicats i la patronal han acordat una pujada del salari mínim interprofessional per al 2020 del 5,5%, fins a 950 euros bruts mensuals, ha anunciat la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz.

Aquest increment suposa 50 euros més respecte dels 900 euros fixats per al 2019, després d'una alça històrica del 22,3%.

L'acord s'ha tancat en la reunió que aquesta vesprada han mantingut la ministra, els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, i els presidents de CEOE i Cepyme, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva

L’increment suposa 50 euros més respecte dels 900 euros fixats per al 2019, després d'una pujada històrica del 22,3%.

L'acord s'ha tancat en la reunió que aquesta vesprada han mantingut la ministra, els secretaris generals de CCOO i de la UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, i els presidents de la CEOE i de la Cepyme, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva.

Tal com es recull en l'acord programàtic subscrit entre el PSOE i Unides Podem, el nou executiu de coalició té com a objectiu situar el salari mínim en el 60% del salari mitjà al final de la legislatura, fet que equivaldria a uns 1.200 euros.

La pujada acordada aquest dimecres es farà amb caràcter retroactiu a l’1 de gener d'enguany, encara que es desconeix si s'aprovarà en el pròxim Consell de Ministres que es farà el dimarts que ve pels terminis establits.

Dos milions de persones beneficiades

La ministra de Treball ha assenyalat que la pujada del SMI beneficiarà més de dos milions de treballadors i de treballadores. De fet, impactarà sobretot en el règim general, i de forma més particular en el personal laboral de les activitats agràries i de la llar. No obstant això, ha assenyalat que encara falta el còmput total de les persones que tenen un contracte a temps parcial.

També et pot interessar

stats