Acceleren els tràmits perquè l’antiga base de l’Alinghi es convertisca en un centre per a emprenedors

L’Ajuntament i l’Autoritat Portuària acorden iniciar els tràmits per a avançar en la conversió de l’edifici en un espai per a fomentar les empreses innovadores

La intenció del consistori és destinar l'edifici de l'Alinghi a centre per a la innovació empresarial
La intenció del consistori és destinar l'edifici de l'Alinghi a centre per a la innovació empresarial / À Punt NTC

L'Ajuntament de València i l'Autoritat Portuària de València (APV) acceleraran, de manera coordinada, els tràmits perquè l'antiga base del Alinghi de la Copa de l'Amèrica de vela es convertisca en un espai d'emprenedoria i formació, com ha anunciat l'alcaldessa, María José Catalá. La intenció és donar-li a aquest edifici el mateix ús que la resta de bases de la Copa de l’Amèrica.

El consell d'administració de l'APV ha acordat, per petició de l'ajuntament, que "es duguen a terme els tràmits oportuns per a iniciar el procediment d'atorgament de la sol·licitud de constitució d'un dret de superfície sobre l'edifici de l'antiga base de l'equip Alinghi en la Copa de l'Amèrica", segons han informat les dues institucions.

L'acord aprovat es fonamenta en "la voluntat de l'Autoritat Portuària de València d'afavorir i no entorpir cap iniciativa o projecte dinamitzador a la dàrsena". Aquest impuls per a convertir l’antic edifici de l’Alinghi en un espai d’emprenedoria arriba una setmana després que l'ajuntament aprovara la declaració d'interés general de l'edifici.

En aquest sentit, Catalá ha destacat la "rapidesa" que s'ha donat al procediment administratiu perquè la base del Alinghi es convertisca en nou espai per emprenedors. L’alcaldessa també ha remarcat que, a diferència de l'anterior govern municipal, que pretenia convertir la base en centre administratiu, "ara es destinarà a la innovació i a l'emprenedoria".

També et pot interessar

stats