Abertis i els sindicats pacten un ERO per als treballadors dels peatges de l'AP-7 i l'AP-4

136 empleats abandonaran l'empresa el 31 de desembre, quan es faça efectiu l'alliberament de les vies.

Peatge de l'AP-7
Peatge de l'AP-7

Abertis, la companyia que gestiona bona part de les autopistes espanyoles, i els sindicats han tancat un acord per a aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 136 treballadors de l'AP-4 i l'AP7, que el 31 de desembre acaben el seu contracte de concessió i tornaran a mans públiques.

L'acord haurà de ser ratificat pels treballadors de les vies en les assemblees previstes per als dies 9 i 10 de desembre, segons ha informat UGT. Els afectats per l'ERO són els vinculats a les tasques de cobrament de peatge de les autopistes, ja que aquells no inclosos en l'ajust, els que fan tasques de manteniment de la infraestructura, està previst que se subroguen en el contracte que signe Foment.

Els treballadors rebran una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un límit de 42 mesos durant els anys d'antiguitat previs a 2012, i de 33 dies per any amb un màxim de 34 mesos per als exercicis treballats a partir d’aquest moment. Sindicats i empresa també han pactat l'establiment d'un conveni especial per qui té entre 55 i 63 anys.

També et pot interessar