Ábalos presentarà abans de l'estiu una llei per a limitar el preu del lloguer

Intentarà controlar els preus en les zones que hagen experimentat "pujades desorbitades".

El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos durant la seua compareixença al Congrés
El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos durant la seua compareixença al Congrés
26 de febrer 2020 - 21:17

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha anunciat que el departament que encapçala elaborarà una llei per a limitar el preu del lloguer. Ábalos considera que el control de preus és una mesura "oportuna", "ponderada", "taxada" i "proporcional" i que defén els drets socials.

El ministre, que ha comparegut aquest dimecres en el Congrés per a explicar les línies d'actuació prioritàries per al Ministeri de Transports, ha dit que abans de l'estiu portarà a la cambra baixa una iniciativa "per a permetre el control de preus del lloguer en aquelles zones que hagen experimentat pujades desorbitades". Tot i això, no ha aclarit si la mesura estarà inclosa en una nova llei d'habitatge, si s'articularà a través d'una modificació de la llei d'arrendaments urbans o si es buscarà una altra fórmula.

Per a fer-ho, ha avançat que escoltarà tots els agents: organitzacions socials, administracions públiques i sector privat.

Aquesta mesura topa amb un ampli rebuig en el sector immobiliari, que creu que generarà un mercat negre, problemes de demandes judicials massives, menys oferta i més desigualtat, com ja diuen que ha ocorregut a París i Berlín.

També et pot interessar

stats