Ábalos anuncia un decret per a instal·lar electrolineres en la xarxa de carreteres

La mesura pretén promoure el desplegament, per part d'operadors privats, d'una xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics.

Una electrolinera és un punt on poden recarregar diversos cotxes alhora de manera ràpida
Una electrolinera és un punt on poden recarregar diversos cotxes alhora de manera ràpida / @ZoiloRiosSA (Twitter)

El Govern d'Espanya aprovarà en les "pròximes setmanes" un reial decret per a impulsar la implantació de punts de recàrrega de cotxes elèctrics en la xarxa de carreteres de l'Estat. Així ho ha anunciat el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, que ha detallat que aquesta mesura té com a "finalitat promoure el desplegament d'operadors privats d'una xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics".

La mesura s'implementarà mitjançant la modificació de l'Orde ministerial d'accessos a la xarxa de carreteres, amb la finalitat d'incloure en aquest text legal la manera de connectar amb aquesta xarxa les electrolineres que s'instal·len, d'igual forma que actualment ja es contempla per a les gasolineres convencionals.

Dins de l'aposta per la mobilitat sostenible del govern espanyol, el ministre de Transports també ha avançat que "en pocs mesos" tindrà a punt un primer esborrany de l'estratègia de mobilitat.

També et pot interessar

stats