Ábalos anuncia la creació de la figura del coordinador de rodalies

El ministre ha apostat per renovar el material rodant de ferrocarrils i la plantilla.

Ábalos anuncia la creació de la figura del coordinador de rodalies
Ábalos anuncia la creació de la figura del coordinador de rodalies

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha anunciat durant la seua visita a Cevisama, la creació de la figura del coordinador de rodalia. D'aquesta forma, pretén donar solució a tots els problemes que afronta la infraestructura, així com fer d'impulsor d'un pla de xoc amb actuacions urgents en aquesta matèria.

A més, respecte a la rodalia, també ha assegurat que encarregaran una auditoria a l'empresa pública Ineco, perquè detecte i informe dels punts concrets on està cometent errors el servei.

Ábalos també ha anunciat que en els pròxims mesos es donaran les primeres adjudicacions de les licitacions que es van traure a concurs l'any 2019, per valor de 3.300 milions d'euros, per a renovar el "material rodant", ja que, segons ha assegurat, "no s'ha comprat ni un tren a Espanya des de 2007".

Finalment, el ministre també ha volgut insistir en el fet que l'altre problema a què s'enfronta el servei de ferrocarrils estatal és el del personal. Per això ha assegurat que es farà l'oferta pública més gran d'ocupació en Renfe dels últims trenta anys. "Tenim un seriós problema de professionals, especialment de maquinistes", ha afegit. Ábalos ha explicat que la plantilla es troba envellida, motiu pel qual s'ha de renovar.

També et pot interessar

stats