El 98% dels pilots d'Air Nostrum secunda el primer dia de vaga

S'han cancel·lat 78 vols de la companyia, 23 dels quals a la Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu de l'enlairament d'un avió d'Air Nostrum
Imatge d'arxiu de l'enlairament d'un avió d'Air Nostrum / Europa Press

La vaga de pilots d’Air Nostrum convocada pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA) ha començat aquest dijous amb uns serveis mínims del 79%, un seguiment del 98% i la previsió de 78 vols cancel·lats entre hui i demà, 23 dels quals a la Comunitat Valenciana.

Fins a les dotze del migdia s'havien cancel·lat dotze vols i els passatgers afectats han pogut optar pel reemborsament dels bitllets o la reubicació en vols alternatius. En les primeres hores no s'han registrat incidències als aeroports de València, Madrid i Mallorca, segons indiquen les parts.

SEPLA, que aglutina més del 70% dels pilots afectats pel conflicte, ha xifrat en un 98% el seguiment de la vaga, i assegura que complirà els serveis mínims de manera íntegra a pesar que els considera desproporcionats.

Un atur “totalment injustificat” segons Air Nostrum

La vaga està convocada pel “bloqueig” en la negociació del conveni col·lectiu en aspectes de les condicions laborals i salarials, segons SEPLA, un atur que la direcció d’Air Nostrum considera "totalment injustificat" i "especialment desproporcionat".

Els pilots demanen una revisió salarial per als anys de vigència de conveni, del 2022 al 2024, consistent en una actualització a l'IPC real per al 2022 i el previst per al 2023 i el 2024, mentre que l'empresa va recordar aquest dimecres que en el procés de negociació amb els pilots "ja va oferir una pujada salarial per als pròxims tres anys del 10% als comandants i d'un 13% als segons pilots", i va subratllar que "aquest increment podria ser encara més gran depenent dels resultats per objectius que també s'estan negociant".

Noves jornades de vaga al desembre i gener

Air Nostrum assenyala que "la proposta està per damunt de la mitjana d'increment dels convenis a Espanya i del que estan tancant amb els seus pilots altres empreses del sector amb millors resultats". La companyia publicarà aquest divendres els vols cancel·lats per a les parades de la setmana vinent que seran els dies 26, 27, 29 i 30 de desembre. Els dies 2 i 3 de gener també hi ha convocades dues noves jornades de vaga.

També et pot interessar

stats