El 97,6% de la població valenciana té al seu municipi un supermercat

La densitat comercial de la Comunitat Valenciana és de 354 metres quadrat per cada mil habitants

Imatge d'arxiu de la secció de fruita d'un supermercat
Imatge d'arxiu de la secció de fruita d'un supermercat / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana té una elevada densitat comercial. El 97,6% dels valencians i valencianes té un supermercat al seu municipi, un percentatge superior a la resta d’Espanya, que en té una mitjana de 96,7%. La Comunitat Valenciana compta amb aquest tipus de comerç en 323 localitats, amb una densitat comercial de 354 m² per cada mil habitants i una botiga per cada 2.233 persones. 

Així es recull en l'Informe del supermercat de proximitat a la Comunitat Valenciana, elaborat per Retail Data i presentat aquest dijous a València per l'Associació de Supermercats de la Comunitat Valenciana (Asucova) i l'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (Asedas).

Alacant lidera la xarxa comercial

El director general d’Asuvoca, Pedro Reig, ha precisat durant la presentació que la província d'Alacant és la que major cobertura de supermercats ofereix a la població, amb un 98%, seguida de la de València amb un percentatge pròxim i després la de Castelló, amb un 95%. També ha assenyalat que aquestes dades apunten que "la distribució alimentària és un dels motors econòmics de la Comunitat Valenciana”.

Des de 2020 fins a mitjan 2023, el 29,2% de la xarxa comercial valenciana ha sigut modernitzada, gràcies a les noves obertures o a les reformes de botigues existents.

També et pot interessar

stats