El 86% dels executius tem un ciberatac global en els pròxims 2 anys

Els líders empresarials reunits al Fòrum de Davos creuen probable un atac amb conseqüències "catastròfiques per a tots"

Un 93% dels experts en ciberseguretat creu que les societats estan amenaçades per aquesta mena d'atacs
Un 93% dels experts en ciberseguretat creu que les societats estan amenaçades per aquesta mena d'atacs

El 86% dels líders empresarials del món creu que és probable que es produïsca un ciberatac amb conseqüències "catastròfiques per a tots" en els pròxims dos anys, principalment a causa de la inestabilitat geopolítica, segons un informe publicat paral·lelament al Fòrum de Davos.

L'informe del Fòrum Econòmic Mundial (WEF, per les seues sigles en anglés) i l'empresa consultora Accenture afig que una gran majoria dels experts en ciberseguretat (93%) creu que les societats estan amenaçades per aquesta mena d'atacs.

D'acord amb l'informe, els ciberatacants estan canviant l'estratègia i ara busquen principalment danyar la reputació de les empreses.

Quasi la meitat dels enquestats pel WEF (48%) creuen que els seus equips de ciberseguretat manquen d'algunes competències necessàries per a afrontar situacions d'aquest tipus.

El sector més preocupat per aquesta qüestió és el dels serveis públics energètics: un quart dels empresaris creuen que manquen de les competències necessàries per a actuar davant un atac d'aquest tipus.

És per això que la disposició dels directius a assumir canvis en la ciberseguretat de les seues companyies és molt majoritària i només el 2% dels empresaris no estan disposats a afrontar-los, segons el WEF.

A més, el 79% dels enquestats considera que establir regulacions dins de l'entorn digital de les empreses és efectiu o molt efectiu per a reduir els riscos cibernètics.

En aquest sentit, la majoria dels empresaris creu que les fallades en ciberseguretat que afecten a tota la cadena de subministraments i als seus socis comercials augmenten els riscos per a les seues pròpies corporacions.

Les condicions de ciberseguretat en els diferents països també són determinants per a la meitat dels empresaris a l'hora de decidir on posen en marxa nous negocis o inversions.

No obstant això, els experts del WEF adverteixen que, malgrat haver pres consciència, els directius solen "parlar diferents llenguatges" quan es refereixen a ciberseguretat.

Aconseguir que es desenvolupen un llenguatge i unes mètriques comunes per als consells d'administració de les principals companyies del món és prioritari, d'acord amb l'informe del WEF.

També et pot interessar

stats