800 empresaris debaten a València sobre el model d'empresa familiar

El 91% del teixit empresarial valencià està format per negocis familiars.

VÍDEO | 800 empresaris debaten a València sobre el model d\'empresa familiar

Des d’aquest dilluns, el Palau de Congressos de València el XXI Congrés Nacional de l’Empresa Familiar, al qual assistiran més de 800 persones del món empresarial. El rei Felip VI ha inaugurat el congrés, al qual han assistit la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó. El president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, s'encarregarà de clausurar-lo dimarts.

El rei ha elogiat els valors d’aquest tipus de companyies “pels valors i la confiança” que generen, en un context en què “s’ha d’aprendre a conviure amb la incertesa”. Felip VI ha assegurat que les empreses familiars “són una referència econòmica i social” i una “verdadera guia per a seguir avançant”. 

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat la importància que tenen les empreses familiars a la Comunitat Valenciana. Sobre el nostre territori, Puig ha afirmat que “sempre li ha anat millor com més oberta és Espanya, que sap que les fronteres són un fre per al progrés, que ha constatat que no hi ha vies alternatives per a la prosperitat i que vol un Estat espanyol que garantisca la singularitat dels territoris però, sobretot, la igualtat entre les persones”. 

El president de la Generalitat ha valorat l’assistència de Felip VI i li ha agraït la confiança en la Comunitat Valenciana, ja que “projecta la millor imatge d’una terra acollidora i d’una societat compromesa”.

L’empresa familiar és una tipologia de negoci especialment rellevant a la Comunitat Valenciana, com ara Grupo AZA o Mercadona. En total, hi ha més de 132.000 empreses familiars al territori valencià, que suposen el 91% del total d’empreses, ocupen prop del 85% de les treballadores i els treballadors, i generen el 77% del PIB. En total, 9 de cada 10 empreses valencianes són negocis familiars. 

També et pot interessar

stats