El 7,1% de les ofertes d’ocupació a Espanya es publiquen a la Comunitat Valenciana

Segons Adecco, és la cinquena regió espanyola que més llocs de treball ofereix, per darrere de Madrid, Catalunya, País Basc i Andalusia.

El 7,1% de les ofertes d’ocupació a Espanya es publiquen a la Comunitat Valenciana
El 7,1% de les ofertes d’ocupació a Espanya es publiquen a la Comunitat Valenciana

El 7,1% de les ofertes d’ocupació del país es publica a la Comunitat Valenciana. És la cinquena regió espanyola que més llocs de treball, ofereix per darrere de Madrid que lidera l’oferta amb el 26,36%, Catalunya (22,33%), País Basc (12,33%) i Andalusia (8,3%). 

Aquestes són les dades que aporta la XXI edició de l’informe “Infoempleo” Adecco, sobre l’oferta i demanda d’ocupació a Espanya, elaborat pel portal de treball Infoempleo i el grup Adecco, que analitza les ofertes de treball generades en l’últim any.

Per províncies, València genera més de la meitat de les ofertes d’ocupació de la Comunitat Valenciana (58,2%). Li segueix Alacant, amb un 25,3%, i Castelló amb un 16,5%.

Anàlisi de les ofertes de treball

Per províncies, Madrid (26,36%) i Barcelona (19,1%) són les que més ofertes d’ocupació aporten al conjunt nacional: un 45,5% del total. Biscaia se situa tercera (5,7%), seguida de Guipúscoa (4,2%) i València la cinquena amb el 4,1%.

L’índex d’especialització regional situa a la Comunitat Valenciana entre les deu autonomies amb una puntuació més alta ( 0,02). És a dir, l’especialització sectorial és elevada i les ofertes d’ocupació que es publiquen en la regió corresponen a pocs sectors econòmics.

Per sectors, el d’hostaleria i turisme concentra la major proporció d’ofertes a la Comunitat Valenciana (10,9%), seguit del comerç minorista, que aglutina el 10%. Per darrere, apareixen la indústria (5,3%), els serveis (5,2%) i la informàtica (5,1%).

Per àrees funcionals, la comercial continua liderant l’oferta d’ocupació, encara que cau lleugerament (del 41,7% al 39,2% actual). Li segueix la d’enginyeria i producció (14,9%). Per darrere d’elles se situen les de compres, logística i transport (12,4%) i tecnologia, informàtica i telecomunicacions (9,6%).

Els llocs de treball més demandats a la Comunitat Valenciana són comercial (6,9%), dependent (2,1%), operari (2%), encarregat (2%), programador (1,9%) i promotor (1,7%).

Cinc anys consecutius de creixement

L’estudi destaca l’elevat increment de l’oferta d’ocupació a Espanya que ha tingut lloc en l’últim any, un 13,13%, “la major pujada de l’última dècada”. Aquest augment permet encadenar cinc anys consecutius de creixement des del punt d’inflexió marcat en 2013.

Segons l’informe, l’últim any es reforça la tendència a la concentració geogràfica de l’oferta al voltant de les comunitats amb major potencial empresarial i industrial.

També et pot interessar

stats