500.000 jubilats valencians, convocats en defensa de les pensions

Diferents plataformes de pensionistes i jubilats i els sindicats se sumen a la protesta per la pujada del 0,25% aprovada pel Govern espanyol.

Els vora mig milió de jubilats i pensionistes de la Comunitat Valenciana estan cridats a participar en la mobilització en defensa del sistema públic de pensions i en protesta per l´última pujada del 0,25% aprovada pel Govern espanyol. Hi haurà mobilitzacions a Castelló, Alacant i diversos municipis. Seran a les 12 del migdia. La ciutat de València ajorna la convocatòria fins al 22 de març, una vegada acabades les Falles.

El col·lectiu qualifica d´insultant l´última pujada i demana canvis que protegisquen el sistema. Per a Pepo Ruiz, secretari d´ocupació de Comissions Obreres a l´Alacantí, 'tal com estan deixant la qualitat dels llocs de treball amb la reforma laboral i amb les últimes mesures de retallades' el panorama per als futurs pensionistes és cada volta pitjor. Per a Ruiz, 'estem arribant a un nivell d´empobriment com mai no havíem conegut'. Assegura que cal eixir al carrer perquè 'estem davant d´un dret fonamental que té a veure amb la qualitat de vida de les persones'.

Els convocants esperen un seguiment massiu i criden a la mobilització dels treballadors de hui, i pensionistes del futur. José María Rubio, jubilat d´Alacant, considera 'insultant' la pujada aprovada pel Govern espanyol. 'Sols és la punta de l´iceberg, però darrere estan el blindatge i la garantia del sistema públic de pensions, tal com ve determinat en l´article 50 de la Constitució, que garanteix la suficiència econòmica al final de la vida laboral.'

Ricardo Rovira, secretari de l´Associació de Jubilats Columbretes crida a la mobilització perquè 'totes les mesures aprovades van en perjuí dels cotitzants, que cobraran un 30% menys quan els arribarà la jubilació'.

La manifestació d´Alacant serà a la plaça de la Muntanyeta, enfront de la Subdelegació del Govern. La de Castelló eixirà de la plaça Major i acabarà a la de Maria Agustina.

Segons dde la Seguretat Social, el conjunt del sistema públic de pensions nacional compta hui amb 9.465.328 pensions contributives, cosa que significa un 1,19% més respecte a l´any passat. Més de la meitat, 5.784.322, reben una prestació per jubilació, mentre que 2.359.070 corresponen a viudetat, 943.153 cobreixen situacions d´incapacitat permanent, 338.531 es destinen al capítol d´orfandat i 40.252 són les pensions que existeixen a favor de familiars.

També et pot interessar

stats