5.709 empleats de Ford Almussafes deixaran de treballar 5 dies pel nou ERTO

La direcció de l’empresa justifica la parada amb la incertesa derivada del Brexit i amb la inestabilitat del mercat automobilístic europeu.

Una de les plantes de la fàbrica de Ford a Almussafes en una imatge d'arxiu
Una de les plantes de la fàbrica de Ford a Almussafes en una imatge d'arxiu

Un total de 5.709 treballadors de diverses plantes de la factoria Ford d’Almussafes deixaran de treballar dos dies de novembre i tres de desembre, segons la informació que, ara per ara, ha comunicat la direcció de l’empresa a la comissió negociadora de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que s’ha constituït aquest dimarts. 

L’empresa ha confirmat als sindicats integrats en la comissió que els dies en què es detindrà la producció seran el 4 i 5 de novembre i 18, 19 i 20 de desembre (3 i 4 de novembre i 17, 18 i 19 de desembre, per al torn de nit). Així mateix, el nou ERTO d’Almussafes no afectarà els assalariats de les plantes de recanvis, motors, motriu, així com aquells que estiguen en departaments especials, com ara els de seguretat i incendis.

Els sindicats han manifestat que la direcció de Ford Almussafes justifica l’ERTO amb la incertesa creada pel Brexit i amb la feblesa generalitzada de les vendes en el mercat europeu

Al setembre la fàbrica automobilística d’Almussafes va programar un altre ERTO. Amb aquella parada, la planta valenciana va deixar de fabricar 7.000 motors. 

També et pot interessar

stats