El 46% dels valencians no troba un habitatge que puga pagar

El preu mitjà del lloguer és 438 euros mensuals i el de la hipoteca, 515 euros, segons l'estudi de Casaktua.

Per al 80% el preu de l'immoble és el factor més determinant a la Comunitat Valenciana a l'hora de comprar
Per al 80% el preu de l'immoble és el factor més determinant a la Comunitat Valenciana a l'hora de comprar / Europa Press

El 46% dels valencians i valencianes que tenen previst mudar-se a curt o mitjà termini no troba cap habitatge que puguen assumir econòmicament. Així ho recull el cinqué estudi del portal immobiliari Casaktua, que destaca que per al 80% el preu de l'immoble és el factor més determinant a la Comunitat Valenciana a l'hora de comprar.

A més, un 41% no troba una vivenda que s'ajuste a les seues necessitats i el 44% afirma que no es canvia de residència per una qüestió econòmica. Així mateix, el 61% dels valencians que lloga reconeix que en realitat preferiria comprar, però no pot econòmicament.

L'estalvi mitjà per a comprar un habitatge és de 42.634 euros

L'estalvi mitjà per a la compra d'un habitatge a la Comunitat Valenciana és de 42.634 euros i el pressupost fixat puja als 141.854 euros. Els valencians paguen de lloguer 438 euros de mitjana i 516 d'hipoteca.

De cara al futur, el 88% del total dels enquestats en la Comunitat Valenciana creu que el cost del lloguer i de la compra continuarà incrementant-se.

També et pot interessar

stats