37 empreses valencianes participen en la fira Textilhogar

La participació valenciana s'incrementa enguany un 30% respecte a l'any passat.

La participació valenciana s'incrementa enguany un 30% respecte a l'any passat
La participació valenciana s'incrementa enguany un 30% respecte a l'any passat / Textilhogar

Comença a Madrid la quarta edició de Home Textiles Premium de Textilhogar, la fira internacional que reuneix els professionals que es dediquen a la llar, la tapisseria i la decoració. El sector tèxtil valencià arriba a aquesta cita amb una important recuperació després de la crisi.

Aquesta fira compta amb una important representació valenciana. De fet, amb 37 empreses, la representació de la Comunitat Valenciana s'ha incrementat enguany un 30% respecte a l'any passat. El conseller d'Economia Sostenible i Comerç, Rafael Climent, ha acudit a l'acte d'inauguració de la quarta edició de Home Textiles Premium de Textilhogar. També han estat presents els alcaldes d'Alcoi i Ontinyent.

En declaracions a Les notícies del matí, el president d'ATEVAL –l'associació d'empresaris del tèxtil de la Comunitat Valenciana–, Càndid Penalba, ha destacat la recuperació que els últims anys ha experimentat el sector tèxtil, sobretot a les comarques de l'Alcoià, el Comtat i la Vall d'Albaida, on es concentra gran part d'aquesta indústria. Penalba ha explicat que a poc a poc van remuntant la crisi, tot i que aquesta continua perjudicant-los.

El sector tèxtil va patir una greu crisi econòmica per la competència amb els productes xinesos. "El sector va patir una crisi molt forta quan l’Organització Mundial del Comerç va obrir les seues portes a la Xina. Això va fer que desapareguera quasi un 50% del teixit productiu de les comarques centrals de la Comunitat Valenciana, però s’ha recuperat molt a poc a poc amb esforç", ha afirmat Penalba.  

En total, 237 firmes i marques de 84 empreses expositores, tant espanyoles com internacionals, participaran en aquesta cita tèxtil, un 36% més que l'any passat. Està previst que fins divendres passen pel certamen compradors de 33 països.

També et pot interessar

stats