33.000 nous llocs es podrien crear si s'eliminaren les hores extra, segons CCOO PV

Un informe del sindicat revela que la Comunitat Valenciana és la segona amb major nombre d'hores extraordinàries realitzades, per darrere de Madrid.

33.000 nous llocs es podrien crear si s'eliminaren les hores extra, segons CCOO PV | Europa Press
33.000 nous llocs es podrien crear si s'eliminaren les hores extra, segons CCOO PV | Europa Press

Un informe de CCOO PV revela que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb major nombre d'hores extraordinàries realitzades, per darrere de Madrid. Segons els càlculs del sindicat, si s'eliminaren les 5.246.988 hores d'aquest tipus que es fan al mes, es podrien crear fins a 33.000 noves ocupacions a la Comunitat Valenciana. 

Altra de les dades que dona el sindicat és que el 30,% de les hores extres no són pagades. 

Per això, el sindicat denuncia que en el mercat de treball valencià es combina “una utilització massiva d'hores extra amb baixos salaris, fonamentalment en sectors que són intensius en mà d'obra, com l'hostaleria o l'agricultura". 

Exigeix un sistema de control d'horaris 

CCOO PV recalca que aquestes dades de l'EPA “contrasten fortament” amb els llançats per l'Enquesta de Cost Salarial Trimestral, que les redueix a tan sols 956.457 mensuals. La diferència és que, per a l'elaboració d'aquesta estadística, “només es pregunta a la part empresarial, per la qual cosa mostra que són moltes menys les hores declarades per les empreses i, per tant, pagades en negre

“És necessari, per tant, que en les empreses hi haja un sistema de control de jornada i d'horaris, perquè gran part del frau es dóna per la utilització d'hores extra no pagades i per l'allargament de les jornades a temps parcial que no es cotitzen a la Seguretat Social”, ha assegurat el secretari general de CCOO PV, Arturo León.

També et pot interessar

stats