El 25% de les empreses familiars valencianes més competitives generen el 52,7% de l'ocupació del sector

Segons l'Observatori sobre Govern, Estratègia i Competitivitat de les Empreses, impulsat per Bankia i l'IVIE.

L'Observatori sobre Govern, Estratègia i Competitivitat de les Empreses ha presentat un informe aquest dimarts a València.
L'Observatori sobre Govern, Estratègia i Competitivitat de les Empreses ha presentat un informe aquest dimarts a València.

El 25,4% de les empreses familiars més competitives de la Comunitat Valenciana generen més de la meitat de l'ocupació del sector (52,7%). És una de les conclusions d'un informe de l'Observatori sobre Govern, Estratègia i Competitivitat de les Empreses (GECE), impulsat per Bankia i l'Institut Valencià d'Investigacions (IVIE), presentat aquest dimarts a València. 

 

A més, augmenta el nombre d'empreses familiars que estan en el grup de les més competitives a Espanya: passen del 23,6 per cent al 25,4 per cent entre 2014 i 2017. 

Ara bé, pel que fa a les empreses valencianes en general, han perdut competitivitat i han passat del 24 per cent al 23,8 per cent en el mateix període.

En el primer any d'activitat, l'Observatori GECE ha detectat problemes de dimensió de les empreses valencianes, amb una mitjana de 16,1 empleats, mentre que la mitjana espanyola és de 19,5 treballadors.

Informes personalitzats

El coordinador de l'estudi és Alejandro Escribá, investigador de l'IVIE, qui ha destacat que l'Observatori GECE és "una oportunitat excel·lent perquè les empreses obtinguen informació valuosa per a la pròpia reflexió estratègica". I és que mitjançant el web qualsevol empresa pot registrar-s'hi gratuïtament i obtindre informes personalitzats.

També et pot interessar

stats