2018 es converteix en el segon any amb més sinistralitat agrària

A la Comunitat Valenciana, les pèrdues han fregat els 89 milions d’euros.

Les despeses per les pèrdues al camp han costat vora 89 milions d’euros a la Comunitat Valenciana
Les despeses per les pèrdues al camp han costat vora 89 milions d’euros a la Comunitat Valenciana / Agroseguro

La sinistralitat al camp va superar durant el passat 2018 els 755 milions d’euros, una xifra que el converteix en el segon any de més sinistralitat de la història de les assegurances agràries, només per darrere del 2012.

Segons l’asseguradora Agroseguro, les dades han fregat les de l’any amb més sinistralitat i, per comunitats autònomes, la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Aragó i Castella-la Manxa han sigut les més afectades.

Les despeses per les pèrdues al camp han costat només a la Comunitat Valenciana, vora 89 milions d’euros, quasi el mateix que a Múrcia i per davall d’Aragó i Castella-la Manxa.

Després d’un 2017 amb una elevada sinistralitat per la sequera, 2018 es va comportar de manera diferent, però igualment negativa, en un exercici que ha registrat tota classe de fenòmens extrems entre els quals destaquen les tempestes amb pedra, que s’han reiterat de manera excepcional des de l’inici de la primavera fins a les darreries de l’any.

També han sigut protagonistes els episodis de gelades ocorreguts en els primers mesos d’hivern, i les precipitacions i forts vents, que van provocar danys de més de 156 milions d’euros.

Els cultius de fruiters, herbacis, raïm de vi, alls i caqui han sigut els més perjudicats amb un cost de més de 188 milions d’euros.

També et pot interessar

stats