Més de 200.000 persones ja han sol·licitat l'ingrés mínim vital

El ministre de Seguretat Social ha dit que entre maig i el que va de juny s'ha recuperat quasi un terç de l'ocupació perduda pel coronavirus.

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en una imatge d'arxiu
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, en una imatge d'arxiu / Juanjo Martín (Efe)

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, ha dit que unes 212.000 persones ja han sol·licitat l'ingrés mínim vital a la Seguretat Social, que processa les sol·licituds des d'aquest dilluns, data en què va començar el termini per a demanar-lo.

Per al ministre, la nova renda és una eina fonamental per a “trencar un cercle viciós que hi ha a Espanya entre la desigualtat, la incertesa i la falta d'oportunitats”. Així, ha explicat que el risc sobre els més vulnerables augmenta en una situació de crisi, per la qual cosa l'executiu ha modificat les seues prioritats i ha bolcat “totes les energies i esforços” en la posada en marxa de l'ingrés mínim vital.

Durant la Comissió de Treball, Inclusió, Seguretat Social i Migracions al Senat, Escrivà ha insistit que el model d'aquesta nova renda està “extraordinàriament focalitzat” des del punt de vista de les llars. “Tenim un model de governança modern, propi del que hem d'aspirar a ser, un estat quasi federal”, ha dit.

Recuperades un terç de les ocupacions perdudes

Així mateix, Escrivà ha anunciat que entre maig i el que va de juny s'ha recuperat quasi un terç de l'ocupació perduda pel coronavirus. Concretament, s'han recuperat 286.000 llocs de treball dels 948.000 afiliats perduts per la pandèmia fins a finals d'abril. A més, entre l'1 de maig i el 16 de juny s'han incrementat els contractes temporals en 223.000 persones, i els indefinits, en 43.000 persones.

Sobre els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), ha assenyalat que des del màxim que es va assolir el 30 d'abril, quan es va protegir unes 3,4 milions de persones, se n'han activat ja 1,2 milions des de principis de maig i ara com ara Espanya té més de 2,2 milions de persones afectades per un ERTO.

Segons ha afegit, l'objectiu de l'executiu és que s'active l'ocupació i que es torne al mercat de treball. Per això s'ha creat un sistema, que es prolongarà durant els pròxims mesos, segons el qual les empreses que activen un treballador tenen una exoneració de quotes a la Seguretat Social més alta que les que no ho facen.

També et pot interessar

stats