El 12,8% dels joves espanyols menors de 25 anys ni estudien ni treballen

És una de les taxes més altes de la UE, que només superen Itàlia i Grècia, segons un informe d'Asempleo.

Imatge d'arxiu d'adolescents utilitzant mòbils
Imatge d'arxiu d'adolescents utilitzant mòbils / Europa Press

El 12,8% dels joves espanyols de menys de 25 anys (534.600 joves) formen part dels anomenats ni-nis (ni estudien ni treballen). Aquest percentatge es troba entre els més alts de la UE, només superat per Itàlia i Grècia, segons un informe d'Asempleo que recull dades del tercer trimestre de 2019.

Espanya compta amb 4,2 milions de joves de 16 a 24 anys. D'aquests, el 27% (1,1 milions) té una ocupació, el 12,5% (500.000 persones) està en l'atur i el 60,4% (2,5 milions) són inactius.

Asempleo adverteix que l'alentiment del mercat laboral ha arribat "molt prompte" per a col·lectius vulnerables com els joves, la taxa d'atur dels quals se situa en el 33,3%, encara que s'ha reduït més de 20 punts des de 2013. Això suposa que un de cada tres joves s que desitgen treballar no aconsegueix trobar una ocupació.

Estreta relació entre l'abandó escolar primerenc i el pes del col·lectiu ni-ni

L'informe alerta que les perspectives laborals dels joves es veuen dificultades per l'abandó escolar primerenc. El percentatge de població d'entre 16 i 24 anys que no ha completat el segon nivell d'educació secundària i que no segueix cap classe de curs es troba en el 14,9%, per damunt de la mitjana comunitària. L'informe constata una "estreta relació" entre l'abandó escolar precoç i el pes del col·lectiu ni-ni.

També et pot interessar

stats