1.200 hectàrees de raïm, afectades per les intenses granissades a la Plana d'Utiel-Requena

Algunes parcel·les han perdut el 70% de la collita.

Així és com ha quedat el raïm després de les intenses granissades a la Plana d'Utiel-Requena | À Punt NTC
Així és com ha quedat el raïm després de les intenses granissades a la Plana d'Utiel-Requena | À Punt NTC

Les fortes granissades d'ahir a la comarca de Requena i Utiel han afectat 1.200 hectàrees de raïm: això podria suposar danys de més d'un milió d'euros. Segons les primeres valoracions de la Unió de Llauradors, algunes parcel·les han perdut el 70% de la collita. També a Montfort (Vinalopó Mitjà), les tronades han afectat 200.000 metres quadrats d'hivernacles i demanaran que siga declarat zona catastròfica.

Tronades curtes, però molt intenses, que van inundar alguns carrers a Caudete de las Fuentes i a Utiel. Però el que és pitjor, unes tronades que en molts casos van ser en forma de pedra i vegen com van quedar els camps afectats. Coberts de granís d'una grandària considerable. Una pedra que destrossa el que toca. 

Hui és dia de començar a fer valoracions, d'examinar sobre el terreny la quantia del mal, que no ha afectat d'igual manera totes les parcel·les. Aquestes tronades són molt localitzades i, mentre que alguns camps han quedat lliures de la destrossa, en altres compten que han perdut entre un 10% i un 70% de la collita.

No és la primera granissada de l'estiu que pateixen a la Plana d'Utiel-Requena, i ara miren cap al cel amb l'esperança que la tempesta escampe i puge la temperatura per a ajudar a madurar el raïm que queda sa.

També et pot interessar

stats