Zoo encapçala les nominacions als Premis Ovidi a la música en valencià

Aquest diumenge es lliuren els guardons honorífics al grup Orxata i a la botiga Discos Oldies

La banda valenciana Zoo
La banda valenciana Zoo / Irene Bernard

Aquest diumenge el Col·lectiu Ovidi Montllor celebra el 16é lliurament dels Premis Ovidi a la música en valencià. La gala d'aquesta vesprada tindrà lloc al Teatre Capitolio de Godella (Horta Nord). L'accés és gratuït per al públic amb reserva prèvia d’entrada en el web de l’Ajuntament taquillagodella.es i estarà conduïda per les comunicadores Amàlia Garrigós i Nerea Sanfe. Pel que fa a la música en directe, estarà a càrrec de la banda X-Fanekaes.

Zoo, gran nominat de la nit

El grup de Gandia Zoo és el que més nominacions acumula de tota la gala: millor disc de hip-hop i electrònica, millor producció i arranjaments, millor cançó, millor lletra i millor videoclip.

El segueixen en grup Júlia i els cantants Òscar Briz i Àlex Blat, que n'acumulen tres cada un. Júlia estan nominades a millor disc de pop, millor producció i arranjaments, i millor cançó, mentre que Òscar Briz ha rebut les nominacions a millor disc de rock, millor producció i arranjaments, i millor cançó. Per últim, Àlex Blat està nominat a millor disc de pop, millor videoclip i millor disseny. 

Premis honorífics a Orxata i Discos Oldies

La directiva del Col·lectiu Ovidi Montllor ha decidit atorgar enguany els guardons honorífics al grup Orxata i a la botiga Oldies.

Orxata Sound System, o simplement Orxata, va ser un col·lectiu musical de la comarca de l’Horta que va estar en actiu entre 2003 i 2014, que va apostar per noves formes de creació i distribució col·laborativa, amb un estil d’electrònica i fusió que tingué un impacte i generà un llegat discogràfic d’influència duradora. Motiu pel qual rebrà el Premi Honorífic Trajectòria.

D’altra banda, la botiga musical Discos Oldies rebrà el Premi Suport, un reconeixement a la llarga trajectòria i als anys de treball impagable d’aquesta perla de la cultura musical valenciana que, després de 43 anys i d'haver estat a punt de tancar per jubilació, finalment ha acordat un traspàs que la mantindrà oberta. 

Els senzills quintupliquen els discos de llarga durada

Els jurats, de música i visual, han volgut fer constar en els respectius veredictes algunes consideracions, com ara que, un any més, s’ha batut el rècord de producció discogràfica, i que s’ha fet palés un canvi de paradigma, especialment en les categories de pop, hip-hop i mestissatge, on el nombre de senzills triplica (i fins i tot quintuplica) el de discos de llarga durada.

A més, per tractar-se dels premis a la música en valencià, el jurat ha donat prioritat als discos amb contingut majoritàriament en valencià. El nombre de discos que inclouen cançons en valencià i en castellà s’ha incrementat sensiblement.

Per últim, s’ha afegit una nova categoria: públic familiar. Aquesta categoria apareixerà tots els anys en què hi haja una producció significativa en tal àmbit, mentre que els anys que no es done aquesta condició, la producció competirà l’any següent.

El jurat musical ha estat integrat pels periodistes i crítics musicals Xavier Aliaga, Vicent X. Contrí, Amàlia Garrigós, Carla González, Emma Tomàs, Quim Vilarnau i Josep Vicent Frechina (secretari). El jurat dels premis al disseny i videoclip l'han integrat Jaime Sebastián, Alejandro Benavent, Laia Lluch, Joana Chilet i Cèsar Amiguet (secretari).

Es poden consultar totes les nominacions en la pàgina de Facebook del Col·lectiu Ovidi Montllor.

També et pot interessar

stats